Tjuvar och England på besök

2010-09-30 @ 16:47:19
Idag hade vi finbesök från England…

Alla anställda fick ett mail med hög prioritet idag. I ämnesraden stod det ”Kaffetjuvar” och var givetvis från chefssekreteraren. Så här stod det ordagrant:
”Hej kollegor!
Jag vill påminna om att kaffet numera kostar 5 kr! Efter noggrann räkning har det framkommit att någon/några av er har tagit sig friheter och ej betalat. Det saknades 15 kr i morse och om inte pengarna inkommer innan lunch höjer vi kaffepriset till 8 kr/kopp. Fr o m nu finns kaffegrisen* hos K.”

(* Kaffegrisen är en spargris där vi lägger kaffepengar och K sitter närmast lunchrummet.)

Bovarna till de 15 saknade kronorna visade sig vara chefens tre VIP-kunder från England som hade missat Karins skylt med den svenska instruktionen ”Kaffe fem kronor koppen”.

Givetvis njöt vi när detta uppdagades för chefssekreteraren genom att vår icke-försynte PRAO-elev som påtalade för de (för honom okända) engelsktalande männen att kaffe minsann kostade 5 kr.

Det resulterade i ett genant ursäktande från chefssekreteraren som skyllde på PRAO-elev, missuppfattningar och språkförbistringar.

Behöver jag säga att PRAO:n blev förflyttad till lagret resten av veckan? Givetvis av chefssekreteraren i egen hög person.
AllmäntTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback